Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cimrman by se divil!

27. 4. 2015

uzivame-si-potlesk-publika.jpgNaše náplň na měsíc březen byla jasná. Natrénovat vystoupení na sedmnáctý ročník divadelní přehlídky Cimrman by se divil. Míša velmi pěkně zachytila náplň první zkoušky: V neděli ráno jsme se sešli ve škole, abychom nacvičili divadlo na přehlídku do Č. Lípy. Martina nám řekla, že budeme hrát divadlo o Rozjívených Šmoulech . Nejprve jsme se podívali na skutečnou pohádku a pak nám Martina ukázala její vylepšení. To budeme hrát. Pak se rozdělovaly role. Já hraji kocoura Azraela. To jsem vždycky chtěla, hrát kočku. Moc se těším na dalším nacvičování. Moc mě to dneska bavilo. 

S blížícím se koncem měsíce však stoupala nervozita, text stále vypadával, kostýmy nebyly kompletní a tak se na poslední zkoušce i křičelo. Ale stálo to za to.

Poslední březnovou neděli se Jiráskovo divadlo v České Lípě zaplnilo spoustou Tomíků. A i když počasí nestálo za nic, nám bylo krásně. Potkali jsme řadu kamarádů a shlédli několik vynikajících divadelních kusů. Zúčastnili se Tomíci z Kladna, Velkých Hamrů, Brandýsa nad Labem, Poděbrad, Turnova a České Lípy. Naši Rozjívení Šmoulové přišli na řadu jako třetí. A jak to probíhalo? „V divadle jsme byli nacpáni do šatny s dalšími oddíly. Hned jsme se začali převlékat do kostýmů a dospělí nás zmalovali na modro. My ze sebe vydali maximální úsilí a vystoupení se nám moc povedlo. Lidi tleskali, lidi se smáli, lidi se bavili. Tréma byla pryč, my byli šťastní a úplně hotoví!“ Takto to viděla Simonka.

O polední pauze jsme měli možnost koupit si výtečné a dobročinné párky v rohlíku. Výtěžek z jejich prodeje šel nadačnímu fondu OZVĚNA, který pomáhá dětem se sluchovým postižením.

Odborná porota to ani letos neměla jednoduché. Všechna vystoupení byla geniální. Ač ceny dostali jen někteří, vítězi byli všichni, co přišli a zúčastnili se. Díky všem a těšíme se na osmnáctý ročník. 

Míša Machová, Simča Jelínková a Martina Pajerová
www.tom-magneti.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář