Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ledobraní

25. 3. 2015

s-milovanym-ledem.jpgÚnor byl ve znamení ledopádů. V rámci poznávání nejbližšího okolí jsme vyrazili k ledopádům na Břidličný vrch. Ale proč bych Vám výlet popisoval já, když jej velmi výstižně zaznamenala Lenča ve svých zápiscích:

Na sobotu 14.2. byl původně plánovaný výlet na běžky, ale kvůli počasí jsme na konec jeli autobusem do Horní Kamenice. Odtud jsme šli po červené značce stezkou, kterou jsem pojmenovala "kančí". Byla hrozně rozrytá (od kanců, né od nás) a proto jsme nemohli moc běhat (my, né kanci). Po chvíli se na červenou značku napojila naučná stezka. Dokonce jsme našli jednu nebo dvě informační tabule. Hned u první byly ledopády. Malé, ale hezké. Potom jsme si vylezli na Pustý zámek (dříve hrad Fredewald). Kuba si zahrál na průvodce, jako třeba: "Vlevo vidíte díru na záchod. Nedívat se ze zdola. Bůh ví, co tam je." Potom jsme se byli podívat na jednom kopci a zašli jsme se podívat i k Riedlově jeskyni. Ta byla bohužel zavřená kvůli padání stropu. V Prysku u školy jsme nasedli na autobus a dojeli do Šenova na náměstí, kde náš výlet končil. Moc se mi to líbilo. 

Jenom doplním, že skoro všichni si u ledopádů našli svůj nejoblíbenější kus ledu a někteří ve svém odhodlání vzít si jej domů vydrželi i 100 metrů!

No, abychom mohli porovnat, vyrazili jsme i k proslaveným Brtnickým ledopádům, zimní to chloubě národního parku. Pár vět o tomto výletě napsal Ondra:

Ahoj magneti, výlet který se konal dne 28.2. na Brtnické ledopády se mi moc líbil.Tento celodeňák byl zaměřen hlavně na nejhezčí ledopád u nás. Ten ledopád měl v sobě zamrzlý strom a dole zamrzlé nějaké klády. Cestou jsme potkávali i jiné ledopády, ale tyhle byly nejhezčí.

Nutno podotknout, že na tento výlet jsme šli společně se o.s. Krok pro všechny generace, že tato zima opravdu není zimou a že ztráty na tomto výletu byly 30% (ale nikdo z rodičů si nestěžoval, takže v pořádku - příště zkusíme dosáhnout 40%).

No vidíte, článek za námi a já si skoro neškrtl. Jediné téma, do kterého mi nebude nikdo připisovat je téma Siločar. Siločáry jsou půlročním bodováním Magnetů, které zohledňuje jak účast na schůzkách a výletech, tak schopnost si zabalit, spisovatelské (básnické) střevo, vědomosti  i aktivitu. Překvapí vás, že prvn í místa ovládli sourozenci? Machovi, Prokopovi, Jelínkovi, Jahodovi.. Mezi ně se do první desítky dokázaly vklínit jen Eliška Beránková a Viktorka Svobodová. Nicméně ostatní jsou v těsném závěsu, do konce roku to bude ještě boj!

Lenka Machová, Ondra Prokop a Kuba Kopecký
www.tom-magneti.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář