Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní prázdniny by Simča J.

5. 11. 2015

.Podzimní prázdniny

My jsme jely do Sloupu autem. Braly jsme ještě batůžek pro velkou Simonu a hrnec s vařením. Ještě doma jsme pomáhaly babičce se škrábáním brambor, ale pak zavolala Martina a my musely okamžitě vyrazit. Ve Sloupu jsme využily volnou tělocvičnu a řádily jsme tak jak divé. Babička zatím v kuchyni vařila bramborový guláš. Pak přišly děti. To byl rachot! Ten den jsme šli 3 výlety! Na hrad, do divadla a do Samuelovy jeskyně.
Moc se nám s dětmi líbilo.

Bára Klímová

Pí.uč dodává: Mě se to taky líbilo. Hlavně to, že mému povídání na hradě věřila i Martina a hlavně , že holky večer odpadly a spaly jak zabité. 

Pí uč

28.10. - Ráno jsme se sešli v 7:10 na náměstí v Šenově. V Boru jsme vystupovali a šli jsme pěšo (sám přemýšlím, jak se ono fonetické pjéšo píše - má někdo nápad?) 8km(!) do Sloupské školy. Když jsme dorazili, tak pár dětí šlo vyložit auto. Vešli jsme dovnitř, zuli se a šli si zabrat místa. Po zabrání míst jsme si rozložili spacáky a karimatky (určitě v opačném pořadí:). Potom jsme si zahráli na prasátka a dojedli jsme zbytky (Simono! To že dodlabeš svačinu, kterou ti zcela jistě připravila tvoje milovaná maminka z tebe přece nedělá vepře nebo bachyni!). Po najedení jsme měli chvíli pro sebe. Poté jsme šli na Sloupský hrad a z něj do Lesního divadla k medvědovi a k poutníkovi, který vyráběl čočky do dalekohledů. Když jsme se vrátili, tak jsme hráli Twister. Poté jsme měli bramborový guláš a potom jsme hráli aktivity. Po aktivitách jsme udělali hygienu (hygienu musíš zásadně spáchat), Ála nám přečetla pohádku a hurá na kuře! Kotě! Ahá, kutě!

29.10. - Ráno jsme vstali, najedli se a spáchali (redakčně upraveno) hygienu a měli jsme čas pro sebe. Potom jsme skákali přes kozu a někdo hrál nějakou hru. Potom jsme vyrazili na Ortel. Nevím, kolik to bylo přesně kilometrů, ale myslím, že jsme šli 15km. Většinu cesty jsme šli do kopce. 800 metrů před cílem bylo pořád jen do prudkého kopce. Když jsme se vraceli, tak se už stmívalo. Do školy jsme přišli v úplné tmě. Převlíkli jsme se a šli jíst. Potom byla pohádka a šli jsme se vychrupnout. 

30.10. - Ráno jsme vstali, nasnídali se a po snídani jsme šli na 4 rozhledny (vyhlídky). Pátá, ta nejlepší, byla zavřená (nejlepší proto, že v tomto případě šlo opravdu o rozhlednu). Když jsme se vraceli do školi, tak jsme se na chvilku stavili v lesním divadle. Když jsme se vrátili, tak jsme měli oběd a potom jsme si všichni zabalili a uklidili. Po všech těch věcech jsme měli hodinu a půl na hraní her. Nakonec jsme ušli pár metrů na autobus. Někdo vystoupil už v Boru a zbytek v Šenově.

Simča Jelínková

Simi, článek opravdu obsáhlý, rád ti dám za zápisky o bod navíc (přeci jen se jedná o zápis ze tří dnů), ale:

  • Napíšeš mi alespoň pět chyb, kterých sis ve svým notesu všimla a které už neuděláš.
  • A příště připojíš i nějaký svůj pohled či zážitek (například že se vám do kopce vůbec nechtělo, ale Martina s Álou byly tvrďáci a prostě jste museli, že po patnácti kilometrech všem nevábně voněli ponožky, že jste se po tmě všichni báli a nejvíc třeba ty sama a podobně. OK? :)

Jinak paráda a díky za příspěvek, gratuluji k vedení v Siločárách a těším se na další poznámky:)

Kuba

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář