Jdi na obsah Jdi na menu
 


PPDPRRDP - Pochod Ptačím dolem přes Ronov rovnou do Pekla

29. 5. 2015

tym-na-gorce-morce.jpgJarní výprava - Pochod Ptačím dolem

Poslední měsíc jsme měli celkem napilno. Tři ze čtyř víkendů jsme trávili společně, z toho dvakrát se jednalo o akci s přespáním. První akcí byl Pochod Ptačím dolem, na který nás pozvali kamarádi z TOM Bobři z Úštěku. Pro většinu to byl první výlet, kdy si na zádech nesli všechno, co potřebovali na dva dny, protože jsme si domluvili přespání v hradní věži. Cesta ubíhala rychle, plnili jsme různé zábavné a náročné úkoly jako balanc, lovení ve slizu a hlavně průchod Lesem smrti. V takovém lese totiž žijí velcí orli, kteří se Vás snaží polapit a sebrat Vám papírové zaječí uši. Nutno říci, že většině dala tato soutěž opravdu zabrat. Na hradě jsme konečně shodili krosny z ramen a vrhli se do výměny Shiddingů za různé drobné dárky. Shiddingy jsou speciální peníze, které jsme si vydělali úspěšným plněním úkolů po cestě. Když na Helfenburku pominul největší nápor návštěvníků, vrhli jsme se do vaření a po chvilce i dlabání buřtguláše. Následovala výprava ke studánce na čištění zubů, stezka odvahy temným hradem a hurá na kutě. Osobně jsem se bál, kolikrát budu muset v noci vstávat kvůli čůrálistům - ono v noci rozespalý po úzkých schodech není úplně lážo plážo - ale nakonec se tato malá pseudovýprava konala pouze jednou. Ráno už jen zabalit a hurá (honem) na vlak.

Díky Bobrům do Úštěku za super pochod i za azyl v hradní věži!

Výšlap na Ronov

Nejdříve jsme jeli autobusem do Nového Boru. Z Boru jsme jeli vlakem do České Lípy a z Lípy až do Blíževedel. Z Blíževedel jsme šli po cestě kolem pole až na úzkou silničku. Ze silničky jsme pak stoupali kamennou cestou, která nás doprovázela až na vrchol hory. Hledali jsme papírky se slovy a pak jsme z nich skládali větu. Pak jsme dostali šifry, ze kterých byla věta ve významu, že poklad je ve věži. Poklad byly bonbóny, na kterých si pak všichni pochutnali. Před tím bylo však opékání buřtů. Když jsme se vraceli dolů, cesta mi nepřišla tak dlouhá jako nahoru. Poté, co jsme sestoupili z hory, jsme na louce hráli různé hry. Nakonec jsme šli na nádraží do Stvolínek a jeli domů. Výlet se mi moc líbil a už se těším na další.

Výlet pro nás připravilo o.s. Krok pro všechny generace, kterým děkujeme.

Jak se stát ušlapanou magnetikou veverkou...

Jela jsem do Kravař do školy, abych se zúčastnila víceboje při hře Gorka Morka. 

Je to taková baseballová vybíjená. I když jsem z oddílu Magnetů, hrála jsem s oddílem Veverek (TOM Veverk) a tak se ze mě stala magnetická veverka. Bylo to dobrý, protože jsme získali 4. místo a Magneti 7. místo. Druhý den bylo hůře, protože jsme ušli snad tisíc kilometrů (10 km) Peklem. Bylo to peklo na zemi, nohy mě bolely ještě druhý den. Cestou jsme pekli buřty a hráli hry, jenomže já už  jsem nemohla. Už se těším, protože na příštím výletě půjde se zátěží jenom Kuba, ponese mě totiž na zádech! :P

Kravařská Gorka Morka

O prodlouženém květnovém víkendu jsme se vydali do Kravař zahrát si s ostatními Tomíky hru nazývanou Gorka Morka. Pravidla jsem nakonec pochopila, ale dlouho mi to trvalo, tak je tu nebudu vysvětlovat. Ostatní do Kravař přijeli už ve čtvrtek večer, ale já a Míša jsme nestíhaly čtvrteční odjezd. Do Kravař nás rodiče odvezli až v pátek ráno. Vybalili jsme si v jedné třídě Základní školy Kravaře. Potom jsme měli malou chvilku volna, následovalo vysvětlování pravidel a samotná hra. Bojovali jsme statečně, ale stačilo to jen na 7. místo. (Závodilo sedm oddílů.) Ve škole to bylo prima, mohli jsme hrát i ping-pong a vybíjenou. Kuba sebou měl bič, lasa a frisbee a tak nuda neměla šanci. Spali jsme ve třídě ve spacáku. V noci okolo mě chrápal regiment Magnetů. Ráno nás čekala snídaně, balení a odjezd vlakem do Zahrádek odkud jsme pochodovali Peklem do České Lípy. To byla docela fuška. Č. Lípě jsme stihli za sucha nastoupit do autobusu, pak se teprve spustil slejvák. Kuba přece má vše spočítané a umí objednat počasí na potřebnou dobu. 

A aby toho nebylo málo, tak i do třetice děkujeme kamarádům, tentokrát z pražského TOM S.T.A.N., kteří nás na tento turnaj pozvali.

A na závěr hádanka: Víte, jak naštvat 20 Magnetů najednou? Zdržet se ve škole pod záminkou předání třídy, poslat všechny napřed na vlak a pak se nechat na nádraží odvézt autem, kolem šlapajících Magnetů a vytrvale (se škodolibým nádechem) se usmívat a mávat... :)

 

Míša, Lenča, Ondra a Kuba
www.tom-magneti.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář