Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor Obůrka 2014

25. 8. 2014

pict0656.jpg   Magneti tento rok vyjeli na tábor až na dalekou Moravu, do oblasti Moravského krasu. Domovem se nám na 12 dní stala základna České tábornické unie v Obůrce, do které se všech 33 malých i velkých táborníků bez problémů naskládalo. Protože z Obůrky to je k překrásným jeskyním  ͈͈co by kamenem dohodil, a zbytek Magnet doběhl", bylo zřejmé, kam budou naše výlety směřovat. Během výprav jsme tedy obdivovali závratnou hloubku Macochy, projeli se na lodičkách po podzemní říčce Punkvě, zpívali v Sloupsko-šošůvských jeskyních, báli se výšky rozhledny Podvrší, získali 10 bodů z 10 při zvídavých otázkách paní průvodkyně na zámku v Blansku a zmokli při cestě od jeskyně jménem Kůlna. Druhostupňáci si vyprávěli vtipy při cestě na opravovaný a bohatě vybavený Nový hrad, domáhali se svačiny při cestě k Býčí skále, snažili se svačinu strávit cestou na koupaliště, a u Macochy počítali puchýře. Celkem v jeden den našlapali přes 30 kilometrů..

Samozřejmě došlo i na procvičování tábornických dovedností, znalostí a umění. V okolí Obůrky jste tak mohli narazit na zbloudilce s mapou odhodlané odhalit kouzlo azimutu, malé Soptíky snažící se ovládnout oheň pomocí papíru, bez papíru, či dokonce bez sirek pouze s křesadlem, spáče usínající ve stanu nebo jen tak pod širákem, opakující si již skoro automaticky známé i neznámé hrady, stromy a byliny. Přes den si kolemjdoucí mohl připadat jak na Divokém západě, neboť někteří si již i laso osvojili a bičem silně zapráskali. Zcela určitě by i před sprškou šípů utíkal, i když snaha trefit terč se nikomu upřít nedala. Slacklajny se již mnozí též nezaleknou, o lanových lávkách nemluvě.

A o čem byl úvod tohoto článku? Ano, narážel na táborovou hru, zpočátku s tajemným názvem   ͈͈MEKORMETEL". Stále tajemná? Tož, přečti, milý čtenáři, jméno pozpátku.. A všechno dostává smysl. Na táboře se totiž celý rok vměstnal do pouhých dvanácti dnů! Na každý měsíc připadla etapová hra, a podle umístění jsme získávali jednu z tajemných slabik v pořadí LÉ - PO - ZI - JA. Ano, ano. Mnohým se tak domů nevrátil ani Honzík, ani Mařenka, ale jakýsi tajemný   ͈͈PO-LÉ-PO-PO-JA-ZI-ZI-LÉ-ZI-PO-JA-LÉ". A ještě k tomu o rok starší, neboť narozeniny oslavili opravdu všichni.

 Začínali jsme červencem, přece se hned na začátek neochudíme o krásné a dlouhé prázdniny. V září nás čekalo klasické prověření znalostí, neboť snad každý přes prázdniny něco zapomene a tedy rozcvička formou pětiminutovky.V prosinci jsme slavili Vánoce i Silvestr, v lednu jeli obří slalom - bohužel všechen sníh roztál, závod se tedy uskutečnil po kolena ve vodě. Později nás překvapilo aprílové počasí a tudíž jsme toho největšího zimouřivce museli rychle obléknout. Jen si zkuste na sebe navléct až 56 kousků oblečení. Na závěr roku jsme si rozdali vysvědčení s výsledným hodnocením od   ͈͈Super excelentního borce" po  ͈͈Fajn šmoulu" a odjeli natěšení domů, protože zrovna nastolil vládu zase červenec a to, jak známo, prázdniny teprve začínají.

Závěrem určitě poděkování kolektivu vedoucích, kteří rok co rok věnují dva týdny z léta tomu, aby se statečně prali s přesil.. myslel jsem, aby si děti tábor užily..:)

Náš oddíl ovšem funguje i přes rok, každý měsíc pořádá pro malé i velké Magnety výlety po bližším i vzdálenějším okolí a celovíkendové akce většinou se spřátelenými oddíly, plné známých i neznámých her.

Pokud byste chtěli o nás vědět více, stačí přijít 13.9.2014 v 15 hodin ke škole na Práchni, kde si budete moci některé dovednosti vyzkoušet, něco málo zahrát, zeptat se na to, co Vás případně zajímá a získat bližší informace o akcích v průběhu roku. Pokud budete mít zájem, můžete setrvat i na promítání fotek z tábora a závěrem si opéct buřta :)

Kuba

Fotoalbum z tábora je v přípravě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář