Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ten devětadvacátý!

27. 9. 2015

logo-web.pngMáme za sebou další společný rok. Už po devětadvacáté! Ano, již před více než devětadvaceti lety se začal TOM 1018 Magneti formovat. Na jeho základních kamenech jsou silným písmem podepsány dvě neohrožené vedoucí, jmenovitě Jitka Šmicová a Hana Dutá. Nebáli se toho a díky tomu nás čeká tento školní rok již třicetileté výročí nepřetržité činnosti. Počet dětí i dospělých, kteří oddílem prošli, by zabral několik stránek. Ale to je na samostatný článek. Jaký tedy byl, ten Devětadvacátý?
Začali jsme náborem na Promítání, který nás ihned katapultoval k těm (nej)početnějším oddílům v republice. Počet členů se vyhoupl přes 50, na výlety a akce chodilo v průměru 20 – 25 dětí. Za školní rok 2014/2015 jsme zvládli  14 jednodenních výletů, 9 víkendových akcí, jeden krátký jarní pobyt a jeden dlouhý letní tábor (což dohromady dává skoro dva měsíce!). K tomu jsme opět organizovali tradiční Zdobení perníčků, kterého se účastní na 200 lidí, zúčastnili se Celostátní vzájemné výměny zkušeností, kde jsme úspěšně lektorovali práci s bičem, Školení vedoucích mládeže nebo Školení práce s lany a stavby lanových lávek.
Od února probíhalo v oddílu soupeření v Siločárách, kde nejvíce bodů získal Ondra Prokop, těsně následován Lenkou Machovou a bronzovým Pavlíkem Prokopem. Do pětice nejlepších se ještě dostala Simča Jelínková a Míša Machová. Gratulujeme ještě jednou a jsme zvědaví, jestli své umístění obhájí v nadcházejícím 1.ročníku Siločar! (Ano, začínali jsme nultým, zkušebním)
Od 1.1.2015 jsme opět členy Asociace turistických oddílů mládeže. Hned z kraje roku jsme získali materiálovou dotaci od KČT, kterou jsme využili na pořízení spolehlivých turistických stanů Pinguin, následoval grant od města Kamenický Šenov na doplnění stanového parku a hlavně pořízení vybavení na lakros, indiánský týmový sport. A za poslední táborovou dotaci jsme pořídili nová lana na lanové lávky, buzoly a oddílová tričky s novým logem oddílu. Děkujeme.
Tento rok nás čeká kromě tradičních akcí a setkávání s kamarády Tomíky z celých Čech taky pár novinek, jako je projekt 72 hodin (o tom více v již dalším čísle), možná účast v mezioddílovém klání 21 (pokud se zadaří tak v přespříštím čísle) a doufejme že i pár nových absolventů různých školení, výměn, kurzů či táborových škol (Báro, Miki, Prskajdo!).
A hlavně, třicet let oddílu? Budeme slavit? Měli bychom :)

Kuba Kopecký

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář