Jdi na obsah Jdi na menu
 


72 Hodin dobrovolnictví

11. 10. 2015

sam_6314.jpgV rámci přípravy akce 72 hodin jsme oslovili CHKO i NP v našem okolí a nakonec jsme vybrali nabídku pana kastelána z hradu Houska, které nešlo odolat. Pan kastelán nám totiž psal, že by se hodilo uklidit kolem hradu a že, pokud bychom chtěli, bychom mohli na hradě i přespat. Díky CHKO Kokořínsko - Máchův kraj (konkrétně paní Holubové) jsme měli na hradě připraveny pytle a rukavice i zajištěn odvoz odpadu. 

Snažili jsme se poklidit jak přístupové cesty k hradu, tak i bezprostřední okolí. Nasbírali jsme celkem 10 pytlů plných nejrůznějších odpadků. Od lístečku s nákupním seznamem, přes nepřeberné množství kelímků a PET lahví až po torzo slunečníku. 

Snad se nám to povedlo. Snažili jsme se. A myslím, že jsme si výlet i velmi užili. Ale věřím, že o tom, co jsme všechno stihli, napíšou sami Magneti. Takže já svůj článek uzavírám velkým poděkováním panu kastelánovi z Housky za opravdu skvělý zážitek, CHKO Kokořínsko - Máchův kraj a paní Holubové za pytle, rukavice a odvoz i Kristý a jejím rodičům za dovoz a odvoz věcí a výbornou bramboračku!

A velká pochvala pro ty Magnety, kteří neváhali a vyrazili pomoci očistit kousek naší přírody! :)

Kuba Kopecký

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář