Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak nám nasněžilo

25. 1. 2015

sam_0249.jpg

Vánoce sice hrají všemi barvami, ale tu, na kterou se snad všechny děti těší nejvíce, tu aby pohledal. Sníh se poslední dobou spíše schovává v mracích a nechce se mu sněžit a nechce. I tak jsme se ale na besídku těšili. Byla rekordní, sešlo se nás kolem 40. Každý přinesl ochutnat své VVVVC (Výborné, Vlastnoručně Vyrobené Vánoční Cukroví) a malý dáreček pod stromeček. A jak to tak bývá, dlouho jsme nelenili a už se rozjel program. Nejlepší na něm bylo, že jej tvořili svými příspěvky hlavně malí Magneti, kteří si připravili malou scénku, písničku, šifru, přesmyčky, loutkové divadlo nebo hru. Do toho se zobalo cukroví, vše vypadlo na klidný večer.

Ale ne. Z ničeho nic bylo ohlášena zkouška, spojená se vstupem do oddílu. Velmi početná porota hodnotících zasedla a menší po jednom chodili a snažili se ji přesvědčit, že do oddílu patří. Pokud se jim to podařilo, porota zatleskala... No, nebyla to žádná brnkačka, představte si, že jste před komisí, máte vymyšlené představení a pustíte se do toho. Jenže ouha! Sotva se nadechnete, našlápnete či cokoliv jiného, porota to po vás úplně přesně zopakuje! ... Nebudu vás napínat, nakonec prošli všichni. Nejlepší na besídce ovšem bylo to, co jsme již ani nečekali. Během chvíle napadly hromady sněhu, a my vyběhli ven do tmy, kde jsme si užili tu pravou zimní koulovačku :)

Simča J.: Na besídce byla celkem sranda. Dostali jsme od Ježíška sníh. Dali jsme si pomeranče, laškovali jsme a hráli hry – upíry. HLAVNĚ JSME SE ŠLI KOULOVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!

Míša B.: Na besídce jsme hráli hry, kouzlili jsme a zpívali písničky. To jsme si měli všechno vymyslet. Taky tam byla sranda. Když jsme vyšli ven, tak jsme hráli na schovávanou a koulovanou.

Po Novém roce jsme si naplánovali relaxační výlet. Našli jsme vršek, kde stávala rozhledna Obrázek a v lomu uvařili čaj. Chvíli nám zabralo rozdělat oheň, ale se vším jsme se poprali.

Štěpán M.: Byl jsem v lomu vařit čaj. Čaj byl dobrý. Nešel zapálit oheň. Bobovali jsme. Byla tam Míša a Zuzka.

Poslední naší akcí byl DRŠ!MAŠ!

Maruška a Eliška B., Klárka a Pavlínka K., Zuzanka P.: Byli jsme v Brandýsu nad Labem. Hráli jsme florbal proti jiným oddílům. Měli jsme převlek za Červené Karkulky a skončili jsme na čtvrtém místě (prckové 5. místo, velcí 4. místo).  V pátek jsme odjížděli a to jsme byli prý hodné děti a když jsme se v neděli vraceli, tak nám bylo řečeno, že se vracíme jako cvoci (existuje tu přímá úměra - čím je návrat z větší dálky a čím blíže domovu se Magnet nalézá, tím je divočejší... Proto nejezdíme například na tábory k moři - pozn. Kuby) Za oddíly tam byli: Magneti, Staňáci, Roháči, Robinsoni, Chippewa, Veverci, Dakoti, Stopaři a Máci, kteří si odvezli trofej, která má váhu.

Michal K: V pátek 9.ledna jsme si odjeli zasoutěžit do Brandýsa nad Labem na florbalový turnaj. Po příjezdu vlakem jsme našli gymnázium, kde jsme spali. V sobotu ráno jsme museli do jít do haly ve Staré Boleslavi. Přijelo nás tam celkem devět oddílů. Každý z oddílu musel mít oblečení ve stejné barvě, my jsme měli barvu červenou a PÍ UČ to vylepšila ušitím karkůlkovských čepiček. Náš tým Magneti skončil na čtvrtém místě. Káždý účastník si odvezl šutr a mnoho modřin.

Můžete mrknout i na naši novou stránku www.tom-magneti.estranky.cz

Kuba

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář