Jdi na obsah Jdi na menu
 


Peklo na HOUsce

13. 10. 2015

sam_6281.jpgV sobotu ráno jsme autobusem dojeli do Dubé a odtud jsme šli pěšky na Housku. Byla to strašná dálka. Pekelných 12 kilometrů. Kuba byl šikovný, nasbíral cestou 20 hub. Dorazili jsme na hrad, já už jsem se začala bát, protože jsme šli do pohyblivého pekla. Viděla jsem tam i čertovského pejska. Měl tři hlavy. Také jsme si prohlédli hrad. Líbil se mi Lovecký sál, kde byla hlava medvěda. Potm jsme dostali rukavice a šli jsme uklidit okolí. Nasbírali jsme hrozně moc odpadků. Přespávali jsme uvnitř hradu, úplně nahoře. V noci naštěstí žádný čert nepřišel, tak jsme se ráno po snídani mohli sbalit a vydat se na cestu domů. Cestou z Housky na mě ještě stihl skočit a povalit kastelánův pes.

Je tam hezky, vydejte se tam také! 

Míša Machová
 

V sobotu jsme šli na HOUsku a v neděli jsme šli domu. A Kuba nám podkopával nohy. (Podkopávání nohou jsme shledali jako velmi účinné zrychlovadlo chůze a navíc se zvyšuje pravděpodobnost úspěšného chycení zajíce - pozn. Kuby)

Zuzka Povýšilová

 

Nejela jsem s dětmi, ale s babičkou autem až na hrad. Vlastně až přes nádvoří k bráně. Všechno jsme vyložily a pokecaly s kastelánem. Pak jsme šly na vyhlídku. V dálce jsem viděla Říp. Teda, babička mi musela napovědět, že je to Říp. S dětmi se po odpočinku šlo do pohyblivého pekla. Tam se mi nejvíc líbil Lucifer. Měl 3 nosy, 3 Pusy a v nich lidi. Pak jsme šli na prohlídku hradu. Po ní jsme si mohli vybrat, kde budeme spát. Všichni se shodli, že nejlepší je sál úplně nahoře. A mě naštvalo, že tam nebudu. Musela jsem večer domů, čekala tam na mě návštěva. Moc se mi ten den líbil a byla jsem nadšená.

Terka Franková

 

Z počátku to bylo busem a pak pěšky. Kristý nám vezla bágly a spacáky autem. Šli jsme z Dubé lesem a kousek nějakou vesnicí. Rostly podborováci a Kuba si "náhodou" vzal od Kristý košík. Ten se hodně rychle zaplňoval. NaHousce šup do břicha řízek a hurá uklízet. Až tam jsme si uvědomili, jak můžou být lidé taková čuňuta. Po práci nám přišla k chuti bramboračka od Kristý. Mňam to byla dobrota! Přespávali jsme v růžovém tanečním sále. Černý mnich, zdejší strašidlo, nepřišel. Naštěstí! Nazítří hurá domů.
 
Lenka Machová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář