Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet s vařením 3.1.2015

6. 1. 2015

p1032373.jpgSešli jsme se v devět hodin u školy. Protože většina ještě asi vyspávala nebo se pořád ještě radovala z dárků od Ježíška, sešlo se nás jen 10. Někteří s ježdíky, někteří bez a Miška dokonce s boby.. 

Vyrazili jsme směrem na vysílač nad Práchní, kde jsme odbočili na bývalou vyhlídku Bildstein - Obrázek. Moc tam z ní nezbylo, vlastně podle Pavlíkových slov se tam nachází jen lavička, která byla ale celá zapadaná sněhem.

Po krátkém ježdíkování jsme dorazili do lomu. Rozdělat oheň a uvařit na něm čaj nebyla žádná sranda, zapálit jej bez papíru si vyzkoušel každý. Třikrát. Nakonec se ale plamínek chytil, a dřevo začalo praskat. Díky usilovnému přikládání, ve kterém se také všichni vystřídali, jsme dosáhli skoro varu, než nám ohýnek poprvé začal uhasínat. To ale ukázal Štěpán, že má plíce jak hrom a ohýnek celkem solidně rozfoukal. Protože jsme se nemohli shodnout, jestli čaj bude třešňový nebo tropico, udělali jsme mix. Takže hlavní úkol byl splněn a my vyrazili kratší oklikou zpět ke škole. 

Kuba

Štěpán: Byl jsem v lomu vařit čaj. Čaj byl dobrý. Nešel zapálit oheň. Bobovali jsme. Byla tam Míša a Zuzka. 

 

Fotky z vaření a ježíkování si můžete prohlédnout tady.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář